Bez dřezu se moderní kuchyňský kout prostě neobejde. Kromě mytí nádobí, slouží i k oplachu rukou, a potravin. Jednoduše řečeno: má funkci odvádění použité vody z kuchyně.
Minulá tři desetiletí si libovala zejména v dřezech plastových, či nerezových. Současné trendy ale přicházejí na trh se zajímavějšími materiály, které jsou technologicky zpracovány tak, aby vyhověly i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníka.
voda z kohoutku
Velmi oblíbené jsou zejména dřezy, vyrobené z granitu – materiálu, obsahující vysoký podíl drcené žuly a křemičitých písků. To je zárukou jejich odolnosti jednak vůči mechanickému poškození a také velká odolnost vysokým teplotám, až do 260 ⁰C.
Většina z výrobků je opatřena antibakteriální úpravou, což znamená, že póry povrchu jsou pevně uzavřeny a zabraňují mikročásticím v usazení. Díky této úpravě jsou i odolné vůči skvrnám a usnadňují celkovou údržbu, za pomocí kvalitních přípravků, určených přímo na granitové povrchy.
pracovní plocha
Na výběr máte mnoho variant jak klasických, tak i dezingových kousků.
Rozhodovat se můžete mezi-jednořezy s odkapem (k odložení umytého nádobí)
– dvoudřezy (pro větší domácnosti, s používáním většího množství nádobí)
– jednodnodřezy s vaničkou (vhodná na rozmrazování potravin)
– jednodřezy s odkapem a vaničkou

Granitové dřezy samozřejmě respektují i požadované tvary barevné odstíny vyžadovaných zákazníkem. Jen je třeba vzít na vědomí jejich větší hmotnost, s ohledem na použitý materiál. Ta se může pohybovat podle velikosti dřezu, mezi deseti až sedmnácti kilogramy, takže je třeba zároveň také počítat se zpevněným kusem skříňky, jejíž součástí se nový dřez stane.
Věříme, že luxusní vzhled a praktičnost těchto stále vyhledávanějších výrobků, bude hrát jednu z hlavních rolí při vašem výběru. A pokud máte nějaké pochybnosti, neváhejte se s otázkami obrátit na odborníky, kteří vám s výběrem ochotně poradí.

Ohodnoťte příspěvek