Určitě znáte dávno tradovanou moudrost, že kdo neokrádá stát, okrádá rodinu. A s nástupem kapitalismu jsme to u nás rozšířili z původního státu i na soukromé zaměstnavatele. Když prostě něco ve firmě ‚leží ladem‘ a dá se to využít i pro soukromé účely, občas se to prostě ‚ztratí‘. Ke škodě podniku, který už si s tím pak nějak musí poradit.parkující vozy
A jestli je v tomto ohledu někde situace těch, kdo touží po přilepšení si na cizí účet, více než ideální, je to v případě firem používajících větší vozový park nebo dejme tomu stavební stroje. Protože tato technika nemůže stát zamčená v areálu podniku, ta se musí pohybovat z místa na místo a je tak pomalu neuhlídatelná. Protože jak má majitel firmy a nanejvýš ještě tak pár vedoucích pracovníků uhlídat tohle hemžení, že? Když auta jezdí z místa na místo a i stavební technika je zapotřebí chvíli tam a pak zase onde a stojí co chvíli na nějakém jiném staveništi, co jich jenom v naší zemi je.
To je pak jedinou nadějí, jak se bránit pobertům, snad jedině GPS sledování vozidel. Tedy RMC systém, umožňující sledování výše popsané techniky ve virtuální podobě i na dálku.
Pokud si podnikatel tento systém pořídí, může po přihlášení se kdykoliv přes internet sledovat, co se s jeho majetkem děje. Zjistí, kde se které z jeho vozidel či kterýkoliv stavební stroj nachází a zda je v pohybu, zda je s tím nakládáno tak, jak tomu má být, zda náhodou ‚nemizí‘ firemní pohonné hmoty.
A zjistí se tím třeba i to, jak kdo z obsluhy těchto vozidel a řidičů pracuje, jak kvalitně a efektivně, případně zda vůbec.kolona aut
A i když se šéf či jiná oprávněná osoba zrovna virtuálně nedívají, zaznamenává tento systém zvolené parametry, vše se tak dá zjistit klidně i zpětně.
Tento systém tak uhlídá i zdánlivě neuhlídatelné. A navíc i více než vydatně zjednodušuje i byrokracii, jež s podnikáním takové firmy souvisí. A zákonitě se tak vyplácí.