Při údržbě zahradního bazénu nebo i jezírka není nutné vždy používat výhradně přípravky takzvané chemie. Někdy docela dobře vystačíme s tím, co nám nabízí příroda. Jednou z nejdůležitějších součástí při údržbě bazénové vody je bezesporu bazénová filtrace.

§ Zejména, pokud si pořídíme bazén s větší kapacitou.

§ Na tom, jak dobře bude pracovat, závisí čistota vody v bazénu.
modré filtrační čerpadlo

Bazénová filtrace funguje na mnoha různých principech a s mnoha různými materiály. Jedním z těch, které jsou nejšetrnější, je křemenný filtrační písek. Kvalita tohoto přírodního materiálu je velice důležitá. Proto výrobci přicházejí s kvalitním křemenným pískem o velikosti zrna od jednoho do dvou milimetrů. Křemenný písek, který je určen do bazénových filtrací, prochází náročnou úpravou.

o Musí se dobře vyčistit, a především zbavit prašnosti.

Přesto, že je u něho zaručena maximální čistota, je dobré před prvním filtračním cyklem filtr s pískem krátce proprat a vodu odvádět do odpadu.

Různé varianty náplní do filtrací

Využívat pro bazénovou filtraci tuto přírodninu je výhodné i t ekonomického hlediska. Písek do pískových filtrů není nákladná záležitost a jestliže budete věnovat filtračnímu zařízení dostatečnou péči, kterou doporučuje výrobce, máte záruku dlouhé životnosti.

– Materiálových variant pro náplně bazénové filtrace je ale více.

– Jednou z nich je i jemně drcený zeolit.

§ Nabízí se ve dvou velikostních kategoriích.

a) Zrno o velikosti 0,5 milimetru.

b) Zrno o velikosti 0,6 – 1,2 milimetru.
drobné kamínky

Otázka, který z uvedených materiálů je pro potřeby bazénové filtrace lepší, asi nemá přesnou odpověď. Každému vyhovuje něco jiného a každý tudíž očekává od této bazénové technologie trochu odlišné služby. Pokud si tedy nejste vhodným výběrem jisti, pak není problém kontaktovat prodejce, který vám erudovaně zodpoví na všechny vaše případné dotazy.