Říká se, že Havaj má jedny z nejkrásnějších pláží pod sluncem. Všechno tu kvete, lidé jsou příjemní a usměvaví, čas se tu vleče a všechno je tu tak nějak veselejší.Havaj je prostě kouzelné místo, na které rozhodně stojí za to cestovat. Ale nemyslete si, nenajdete tady jenom ten klídeček a pohodu, nemusíte se po celou dobu dovolené jenom povalovat na plážích, které jsou známé po celém světě, jako je například pláž táhnouc se podél hlavního města Honolulu, Waikiki.

Můžete se vydat i do vnitrozemí ostrova a zahrát si na dobrodruha nebo cestovatele, protože Havajské ostrovy ukrývají i jiné nádhery, než jsou jenom pláže, tyrkysové moře, bílý písek, blankytná obloha a bohaté sportovní vyžití spojené s vodou.

Ve vnitrozemí totiž najdete i ty nejkrásnější přírodní úkazy, které můžete na sopečném ostrově vidět – vítejte na Havaji, konkrétně u propasti Waimea, která v nejhlubším místě měří devět set metrů.


Kauai

Kauai je nejstarší z Havajských ostrovů. Jeho podoba se formovala dlouhých pět milionů let, během nichž docházelo k sopečným erupcím, a tak se láva vršila na sebe, až vytvořila nádherné panorama tohoto ostrova. Vzhledem k vysoké vlhkosti a častým dešťům je celý ostrov pokrytý krásně zelenými lesy i jinou bujnou vegetací. Nejkrásnější výhled na ostrov budete mít, připlujete-li k němu ze západu, jelikož právě zde se rozkládají národní parky.

Právě v jednom z těchto parků, Waimea Canyon, se nachází stejnojmenná propast: je to devět stovek metrů hluboký a šestnáct kilometrů dlouhý pás červených pískovcových skal. Rudé skály jsou křivolaké, ostré a vytvářejí nádherné panoráma, které bude lahodit každému fotoaparátu. S ostře červenou barvou navíc kontrastuje hustá zeleň, která většinu skal pokrývá. Waimea v jazyce Havajců znamená načervenalá voda potoka, který protká mezi skalisky.

Průměrné teploty tu dosahují dvaceti stupňů celsia, ale nejlepší je sem připlout brzy ráno, nejlépe za úsvitu.